Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Nya stötdämpare?

Av Natalja - 20 januari 2010 22:48

Fina Silver... min trogna bil och resekamrat, har gått och blivit hängig.

Detta uppmärksammades när 2 hundar och 5 vuxna hoppade in för att ta sig till Torhamn veckan efter nyår. Siver har passerat 10 års gränsen och förmodligen är inte fjädrar och stötdämpare bytta någon gång. Jag kör ju ganska flitigt med hästsläpet och jag tycker nog att det har varit aningens svajigt sista tiden.

Han är helt enkelt helt slut bak. Roger, min personliga mekaniker, har idag köpt nya fjädrar och dämpare till Silver, något som skapade ett stort hål i min ekonomi   


Nu är jag rädd att jag måste byta stötdämpare även på Latin!!

Nje, så illa är det förhoppningsvis inte.

Vi har under dagen fått ÄNNU mer snö och jag planerade för en ridtur till "Bokbacken". Det var ca -2 grader och vindstilla. Har kommit fram till att det bästa man kan ta på sig en dag som denna är:

Långärmad underställströja

Tunn stickad väst

Fleecetröja (Figursydd)

En till fleecetröja (lite bylsigare)

Ridbyxor

Termobyxor


Då håller man sig varm, men om man blir för varm, släpper fleecen igen värmen.

Latin fick sitt fodrade ländtäcke. Han är så pass nyklippt att han behöver mycket rumpvärme. Vi skrittade iväg och tog hållet över åkrarna. Där hade det kommit ganska mycket snö, så jag började jogga lite lätt för att inte packa in snön i hovarna. Oj va Latin var svår att rida lätt på! Det var nog för han lyfte så på fötterna i snön. Jag ställde mig i lätt sits och lät ryggen gunga fritt.


När vi kom ut på grusvägen ville jag trava lite mer under ordnade former men Latin gick inte riktigt med på det. Han ville inte alls jobba i någon form och var döseg i munnen. Jag fick ingen reaktion när jag skänklade honom heller. Han totaldissade mig    plus att han rörde sig väldigt konstigt.

Jag tog en pinne till hjälp (det brukar vara effektivt när jag inte får ihop honom) Han svarade med att stutsa och skutta. Ingen förbättring förutom att han gick framåt i 290 km/tim.

Hu, jag fick rida för kung och fosterland för att få lite ordning på honom. Satte mig ner till slut i galopp och bara lutade mig tillbaka. Det hjälpte något och jag kände att han började mjukna och komma in under sig bak. Han mjuknade även i munnen och nu gick det att ta en förhållning, ja det gick till och med att stanna!


Gjorde många övergångar och galopperade på den lilla snöiga stigen i skogen. Han fick koncentrera sig på vart han satte fötterna. Han kändes bättre och bättre och när vi var på väg hemåt kändes allt nästan helt perfekt. Han frustade och jag klappade honom. Tycker inte han bråkade som han gör när han är lat, nä han var mer likgiltig... precis som om han inte ens försökte lyssna eller förstå vad jag menade. Sista biten la jag ner honom och lät honom trava i en låg form.

Passade på att känna efter om jag satt rakt över honom. Om jag hade lika mycket i höger som vänster tygel. Om jag trampade ner lika mycket i båda stigbyglarna och om han gick att böja till höger och till vänster... men nej... till vänster ville han inte böja sig. Å nu hade vi ändå varit ute en bra stund. Han borde vara uppvärmd!! Är det fjädrarna bak som är utslitna??


Hur som helst ska han få en omgång massage a la lyx i morgon. Förhoppningsvis känner jag om något är fel. Jag kan tänka mig att det är jobbigt att gå i snön hela tiden. Han är kanske lite överansträngd i rumpegumpen. Eller behöver han nya stötdämpare??


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards