Direktlänk till inlägg 3 december 2009

Den nya träningshjälpen!

Av Natalja - 3 december 2009 22:05

  


Hur då? Klura på det en stund så återkommer jag till ämnet så småningom   


Efter jobbet rusade jag iväg för att hinna kasta i mig lite skräpmat för att hinna till utbildningen i "Mental träning" som började kl 17.

Det var en mager skara som var på plats och Lekledaren verkade inte ha något direkt planerat utan tyckte istället att vi skulle träffas efter helgerna, när folk har lite mer tid. 

Trots detta satte vi oss ner och pratade en stund (en hel timma till o med)

Trevlig att ventilera ämnet en stund men det var inget nytt som kom upp.

Hon uppmanade oss att lyssna på CD skivan och läsa häftet.

Får väl försöka ta mig tid till det någon dag.


Körde sen hemåt för att byta om. Möttes av en styck Roger som var i röjartagen. I morgon kommer snickarna och ska börja riva tak och golv i hallen för att se hur mycket fukt som gömmer sig där.

Vidare iväg till stallet. Alla hästarna var redan inne så jag kunde direkt börja att packa hö och mocka. Planen var ju att köra på banan men där motionerades både Bella och unghästen. Tyckte att det blir lite väl trångt med en vagn också. Å alla vet ju vid det här laget hur pass duktig jag är på att köra ner koner och träffa stenar, så svänga är inte min starka sida   


Istället klädde vi oss för uteritt.

Jag tog hoppetränset idag också men inte fullt lika mycket kläder på mig. Det var inte alls lika kallt ikväll.

Skrittade iväg och möttes av en stark byggsol hos grannen. Den plus en kap såg oerhört farliga ut. Latin tänkte vända!!! Jag skulle stoppa honom på momangen men oj... spöet!? Det var kvar i sadelkammaren    

Fick istället använda tygel-änden för att daska till honom. Han skuttade iväg, i rätt riktning som tur var. Sen steppade han ett par steg... och det var väl i princip det enda som strulade på hela rundan.


Vi skrittade iväg mot "Hammarby" och så fort vi kommit över Torhamnsvägen började vi trava. Från steg 1 var traven fin fin! Han var lätt och mjuk i hela kroppen. Hade inte alls den där konstiga känslan som jag hade i början igår när sadeln känns "hög bak". Han liksom höjer ryggen på fel sätt när han blir för springig och spänd. Vi mötte en gammal dieselMerca som brummade men han tittade mer på en grindstolpe som stod aaaaaalldeles stilla och helt tyst!


Passerade en större gård och genade mellan ladorna. Ut på en mindre väg mellan åkrarna och det var där jag hittade dom, halmbalarna!! Dom stod i klungor om 3 spridda över åkern.

Så där ägnade jag en stund med att galoppera runt runt. Först i ena varvet och sen i andra. Bytte och växlade mellan en större volt och en mindre.

Han var lätt och väldigt bekväm. Jag kunde sitta på min rumpa och bara klämma lite med mina ben beroende på vad jag ville åstakomma. Red i stövlarna idag för att slippa spagettibenen!


Tragglade inte för länge utan klappade Tiin och galopperade vidare på vägen. Han gick kvar i samma fina tempo utan att dra iväg. Bytte galopp och även vänster var toppenbra. Han var fin i munnen och jag behövde inte alls kämpa för att undvika att han hänger sig i bettet.

Försökte länga travstegen lite på hemvägen men idag gick det inte. Är han inte samlad så går det inte att länga honom. Fick inte ihop honom lika bra som igår. Månen lös upp vår väg och jag kunde släcka pannlampan. Red inte så länge idag, det behövdes inte! Som Ylle säger "Less is more"


Väl tillbaka i stallet öppnde en ny påse med Gurkmeja. Har faktiskt märkt stor skillnad på honom i jämförelse med nyponen. Ja, han rör sig lika obehindrat som när han fick Glukosamin, men Gurkmeja är 100 gånger billigare! Eftersom jag tyckte han var lite seg i kroppen i helgen, började jag ge honom en kur Echinacea igen. Jag ser redan skillnad på bakbenen.

Cirkulationen är bättre på bara ett par dagar!

Otroligt effektivt på honom. Tack för att du har visat mig örternas värld, Åsa!   


I morgon tar vi en vilodag.... Båda två!


  

 
 
Aramis

Aramis

4 december 2009 10:02

Ja men självklart rider du skolor utmed halmbalsväggen :o) Det skulle jag ha gjort i alla fall :) Hi hi! Supersmart att de lagt upp dem på det där sättet... För inte är ni uppe och balanserar på raden *asg* Skönt att örter hjälper så - jag kanske skulle ta och testa på Rigoletto, vet dock alldeles för lite :-/ Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

4 december 2009 10:51

Yeaaaah! (less is more) Låter som om det går framåt med stormsteg i ridningen!
Gurkmeja? Skriv mer, mot ledbesvär, eller? Hur mycket?

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Natalja

5 december 2009 14:20

Aramis: Klart du ska prova örter på Rigoletto, kan du inte så finns det många som kan hjälpa dig ; )
Hur har det gått förresten? Har du fått svar på blodprovet än? Kram kram

Ylle: Det går frammåt hela tiden : ) Å jag som tyckte att han var fin förra hösten.... det är ju ingenting i jämförelse med hur han är denna hösten!!!

Japp. Jag ger honom Gurkmeja för båder leder och musklerna. Googla så får du massa info, annars skriver jag mer i ett annat inlägg : )
Jag blandar ett mått (lite mer än en matsked) i kvälls-betforn och Latin har fått det nu i ca 2 månader. Vissa hästar ogillar smak och lukt men Latin slukar det!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards