Direktlänk till inlägg 24 mars 2009

Barbacka

Av Natalja - 24 mars 2009 22:29

När jag körde till stallet hade jag helt klart för mig hur jag skulle rida. Tänkte ta mig till banan i Jämjö och rida över bommar på volt.

Men... när jag kände ishavsvindarna mot ansiktet när jag klev ur min gnisliga bil, tappade jag sugen.


Började i alla fall med att mocka, tänkte att jag kanske kunde få upp lite värme. Packade hö och fyllde på vattenspannen. Sen tog vi som var i stallet var sin häst och gick in med. Latin hörde en farlig anka och fick bråttom in.

Han är som en buffel när han lägger den sidan till, men jag fick kontakt med buffeln och vi kom in samtidigt.


Gick in i sadelkammaren och tänkte till.

Jag har letat lite tips angående hur jag ska kunna förbättra Latins trav. Ska dela med mig så småningom. En snilleblixt poffade flötsligt fram. Barbacka!! Det var länge sen å det är varmt å skönt ( nä, han är inte speciellt bekväm att sitta på utan sadel ) Tog hopptränset, ett dressyrspö och ylletäcket.

Lindade benen med svarta lindor för värme och stadga.


Kravlade mig upp och red upp på banan. Han var alldeles för pigg och spänd för att skritt på lång tygel skulle ge något. Jag tog kontakten med munnen direkt. Tänkte följa "Jannes" tips från TullstorpsClinicen att skritta 20 minuter och min första tanke var att det kommer ta eeeeeeevig tid.

Men ack va fel jag hade. Så fort jag började jobba min lille brune (han känns väldigt liten efter Mr B) så gick tiden blixterfort!


Jobbade honom i en väldigt låg form och i ett lugnt tempo. Red på en fyrkant och gjorde en kvarts framdelsvändning i hörnen. Han suttade fint på bettet och gillade att jag lät honom gå utan snokrem och lös nosgrimma.

Tog en titt på klockan och vips hade jag skrittat i 25 minuter.


Började trava och fick göra många övergångar till en början. Han sprang iväg och gapade!! Jag ställde honom lite lätt utåt och tog med mig bogarna innanför spåret samtidigt som jag gjorde övergångar trav - skritt - trav - osv

Han lugnade sig och slutade gapa.


Höll mig på en volt en stund och ökade och minskade tempot. När han kändes fin fattade jag galopp, han klev på bra, jag lät honom ha ett ganska högt tempo och höll honom låg i nacken. Han frustade och sökte sig så fint neråt. Gjorde några övergångar till trav och fattade ny galopp igen.


Tog en skrittpaus och sen gjorde jag om volten till en åttvolt. Han var lätt att svänga och höll takten bra. När han tappade bjudning, petade jag på honom ytterbakben med spöet, problemet var att jag varke gång lyckades slå mig själv på låret, å det var ju ISKALLT så det gjorde APont varje gång.


Följde spåret ett varv och red sen snett igenom, försiktigt ökade jag lite lite på diagonalen. Han svarade bra och längde väl en micromilimeter, men han slog inte över i galopp och det var det som var viktigast!


Red på åttvolten igen och fattade galopp precis efter varje omställning, han var kvick utan att springa och så fin i sidorna. Mina ben var helt slut och jag kände att rumpfläsket fick jobba (mitt alltså)


Sen la jag ner honom lite till (trodde inte det skulle gå, vi har ju i hela vårt liv jobbat på att få upp huvudet istället) och då kom en märklig rörelse från Latin. Jag kände hur han böjde framknäna och manken kom upp jättebra = bra sprutt på bakbenen : )

Red bara ett par varv och sen klappade jag Latin och han fick en massa beröm. Hoppade av och skrittade av honom från marken.

Åh va han var fin i ryggen när jag borstade av honom!!

Fler såna här pass!!




 
 
Aramis

Aramis

24 mars 2009 23:20

Åååå vad jag blir glad när jag läser :) Är säker på att det där du kände det var precis det jag kände med Aramis igår - nämligen förbindelsen mellan framdel och bakdel - ryggverksamhet! Roligt :) Kram!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

25 mars 2009 22:01

Ja, det var en häftig känsla!!
Nu ska jag bara försöka få till det fler gånger : O

Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards